Gävle Strand - Kvarteret Iris

Vill du bo havsnära, men ändå med närhet till city?

I kvarteret Iris på Gävle Strand bygger Gavlegårdarna just nu två flerbostadshus i fyra respektive fem våningar. Husen ligger i samma kvarter som det nyligen färdigställda vård- och omsorgsboendet. Det blir 68 lägenheter på 1-4 rum och kök, tre lokaler samt sex lägenheter i ett gruppboende. Beräknad inflyttning är 1 februari 2018.

På ett av husen finns en gemensam takterrass med planteringar och på husens tak kommer solceller att placeras ut för att komplettera den övriga elen. De tre butikslokalerna kommer att ligga ut mot kanalen med en torgyta. Du tar dig snabbt och enkelt in till Gävle city via de cykelvägar som anläggs i området; stationära cykelpumpar kommer att placeras ut och lämpliga ytor för cykelförvaring finns med i planritningarna.

Gävle Strand som stadsdel fortsätter i och med Gavlegårdarnas nybyggnationer att växa och etablera sig som en attraktiv levnadsplats i Gävle. Under en femårsperiod med start 2016 har vi åtagit oss att bygga 750 nya lägenheter. Gävle Strand erbjuder det mesta man som boende behöver för att trivas. Som om inte den vackra omgivningen och det alltid så närvarande havet vore nog finns här i dagsläget minilivs, skatepark, restauranger, caféer, förskolor, hälsocentral och ett vård- och omsorgsboende.

Vill du bo havsnära, men ändå med närhet till city?