Underhållsprojekt

Gavlegårdarna har ett stort bestånd av bostäder. En ganska stor del av dessa är ca 40 år gamla och behöver renovering. Här kan du läsa om de underhållsprojekt vi har just nu.

Stadsdelsförnyelse i norra Gävle - Sätra får ny kostym

I sköna gröna Sätra pågår just nu omfattande renoveringar av stora delar av Gavlegårdarnas bostadsbestånd. Projektet, som görs i 12 etapper, innebär att vi tilläggsisolerar fasader och tak, byter fönster, renoverar balkonger, bad- och stamrustar, renoverar kök, byter lägenhetsdörrar och bygger nya tvättstugor i alla de berörda husen. Cirka 500 lägenheter är berörs av stadsdelsförnyelsen.

Under april 2016 inleds också förberedelserna för de tre nya Kombohus Plus som ska uppföras. Bygget beräknas starta i september 2016.

I Sätra bor knappt 10 000 av Gävles invånare. Gavlegårdarnas bostadsbestånd här består av lägenheter, radhus, studentlägenheter och kommersiella lokaler.

Nordost - centrala lägenheter rustas utvändigt

Ett stenkast från Stortorget i Gävle ligger bostadsområdet Nordost som under tre års tid, med start 2015, genomgår en re-vitalisering där balkonger och fasader renoveras. Även entréer och uteplatser byggs och trapphusen målas om. Projektet är ett Bo-demokratiprojekt där ledorden som genomsyrar det Gavlegårdarna gör i området är "Stolthet, Trygghet och Central Läge. Gavlegårdarnas fastigheter på Nordost byggdes under 1970-talet. Här finns hus på mellan fyra och sex våningar med lägenheter från 1-6 rum och kök.

Småstadsidyll i närliggande Forsbacka - vi rustar våra lägenheter

Knappt två mil väster om Gävle ligger den gamla bruksorten Forsbacka intill den vackra Storsjön. Här pågår sedan 2015  en renovering av Gavlegårdarnas hyreslägenheter. Hittills har fasader renoverats och tilläggsisolerats. Entrépartier har också bytts och balkonger har renoverats. Även vissa tak har åtgärdats. Nästa etapp i uppfräschningen av vårt bestånd i Forsbacka är stamrenovering, följt av trapphusmålning. Projektet beräknas pågå till 2018.

Gavlegårdarna har ett stort bestånd av bostäder. En ganska stor del av dessa är ca 40 år gamla och behöver renovering. Här kan du läsa om de underhållsprojekt vi har just nu.