Gävle Strand - Kvarteret Iris

68 nybyggda lägenheter på havsnära Gävle Strand

 

Stadsdelen Gävle Strand växer allt mer!
Gavlegårdarna bygger just nu två flerbostadshus i kvarteret Iris, granne med  den kanal som rinner genom stadsdelen och ut i havet. I husen ges plats för  68 lägenheter, ett gruppboende med sex lägenheter samt tre lokaler i bottenplan. De 68 lägenheterna fördelas på storlekar från 1-4 rum och kök. Byggnationen är den första där Gavlegårdarna beviljats statligt bidrag för hyresrätter. Det betyder att hyrorna blir lägre än vid annan nyproduktion.

Kvarteret Iris erbjuder en attraktiv och levande boende­miljö i ett av Gävles mest eftertraktade lägen. De ny­byggda husen binds ihop med det nyligen färdig ställda vård­ och omsorgsboende som finns i samma kvarter. Fastigheterna grupperas kring en innergård med sitt­platser, gräs, planteringar och en liten lekplats.
De moderna lägenheterna är vitmålade, har ek­parkett, golvvärme i badrummet och egen tvättmaskin. Samtliga balkonger som vetter mot norr är inglasade, men kan enkelt öppnas när sommarkvällen är ljum.

Både vatten och grönska

Det nybyggda kvarteret på Gävle Strand har ett flexibelt och grönt tänk, mitt i stadsmiljön. Solceller på taket hjälper till vid uppvärmningen av lägenheterna och  på gården finns en takterrass med grönskande plan­teringar, fri att använda för alla hyresgäster. De cykelvägar som går genom hela stadsdelen tar dig snabbt till ditt mål, och för att uppmuntra alla motionscyklister finns en stationär cykelpump på gården.

Även närheten till vattnet är påtaglig i kvarteret Iris. De tre butikslokalerna vetter med en torgyta ut mot kanalen som binder Gävle Strand med havet. Som  hyresgäst har du möjlighet att hyra egen båtplats,  bara ett stenkast bort. Intresse för båtplats gör du enklast via gavlegardarna.se där du väljer Sök lediga fordonsplatser.

Parkera bilen?

Gävle Parkeringsservice bygger ett  parkeringshus på granntomten till kvarteret Iris. P-­huset står klart under vår–sommar 2018 och ett hundratal av platserna öronmärks för Gavlegårdarnas hyresgäster. Fram till dess finns parkering på grusplanen vid Korpen Sporthuset.

Vår nyaste stadsdel

På Gävle Strand möts stadens tidiga sjöfartshistoria med de nya fastigheter som byggs, etapp efter etapp.  Vid kajerna mot Gavleån låg tidigare de stora fartygen, idag är det stadsdelens hyresgäster som tar båten ut  på öppet hav. På Gävle Strand finns idag all service  du som hyresgäst kan tänkas behöva. Stora grönytor, skatepark, minilivs, träningsanläggning, restauranger, caféer, förskolor och hälsocentral är några exempel.

68 nybyggda lägenheter på havsnära Gävle Strand