Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Stort intresse på hyresgästträff

Levande stadsdelar skapas tillsammans. Ska vi nå en framtida god livsmiljö måste alla hjälpa till. För att fatta kloka beslut kring hur Gavlegårdarna kan förbättra hus och boendemiljöer behöver vi identifiera och förstå vilka värden som är viktiga för att en stadsdel ska vara attraktiv, så länge som det bara är möjligt. Hur kan vi bidra till att människor kan röra sig i sin miljö och hitta just det som ger dem livskvalitet?

Ja, så inleds beskrivningen till en av Gavlegårdarnas färdplaner “Fler levande stadsdelar”, och ett av förflyttningsuppdragen som ingår i färdplanen, som arbetar med detta är förflyttningsuppdraget “Områdesplan Brynäs” som leds av Fiona Luima.

En solig torsdag i mitten av september befann sig medlemmar i förflyttningsuppdraget på två olika platser på Brynäs för att träffa våra hyresgäster och helt enkelt ta tempen på Brynäs och höra hur Brynäs och dess hyresgäster mår. Inför hyresgästträffen skickades det ut två mail till alla hyresgäster med ett aktivt avtal, där vi informerade om vilka platser och tider de kunde träffa oss. Samma dag skickades även ett påminnelse-SMS ut. Och nog fanns det ett stort intresse att komma och träffa medarbetare från Gavlegårdarna och få göra sin röst hörd. Innan beachflaggorna ens hunnit sättas ihop och ställas på plats stod flera boende och väntade på att få dela med sig av sina tankar och synpunkter.

Uppskattad hyresgästträff

Hyresgästerna uppskattade träffen och möjligheten att få dela med sig. De tog upp allt ifrån parkeringsfrågor till trygghet i trapphus.

“Det är tydligt att våra hyresgäster ser och känner att vi bryr oss om dem, framför allt när vi kommer ut och träffar dem på plats och kan ge dem tid och uppmärksamhet att dela med sig. Vi hade nog behövt vara fler medarbetare på plats, då hade vi haft möjlighet att ta emot ännu fler tankar och synpunkter från våra hyresgäster”, säger Fiona samtidigt som hon konstaterar att platsträffar är ett av de mest värdefulla verktygen vi har för att se och höra hur det står till i våra stadsdelar och bland våra hyresgäster.

Nu arbetar förflyttningsuppdraget vidare med att gå igenom och sammanställa alla svar och tankar som togs emot under träffen.

“Det blir ett fint möte mellan människor, inte bara ett möte mellan oss som arbetar på Gavlegårdarna och våra hyresgäster, under den här träffen började till exempel olika hyresgäster att knyta kontakt med varandra, vilket blir som en extra bonus!”

Fiona Luima, förflyttningsledare